Φτάνοντας στο Μεταγκίτσι


Τελευταία μας στάση στα βόρεια όρια του Δήμου Σιθωνίας, σε υψόμετρο 150 μέτρων από τη θάλασσα βρίσκουμε το Μεταγγίτσι που χτίστηκε εκεί όπου παλιότερα βρισκόταν η θρυλική Άσσα, μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της Χαλκιδικής. Ενώνει βορά και νότο και για αυτό αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του δήμου Σιθωνίας. Το Μεταγγίτσι απέχει γύρω στα 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και ο ταξιδευτής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε πολλές διαδρομές για να φθάσει στο προορισμό του.
Τα περισσότερα σπίτια του χωριού είναι πέτρινα, χτισμένα σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο και εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.
Το χωριό αυτό είναι γνωστό σε όλη Χαλκιδική. Ένας από τους λόγους είναι το απίστευτα νόστιμο φαγητό που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει στις φιλόξενες ταβέρνες του Μεταγγιτσίου. Είναι γεγονός πως ότι μαγειρεύεται στο Μεταγγίτσι είναι φτιαγμένο με ντόπια υλικά, καθώς  οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και τη γεωργία.
Το Μεταγγίτσι μπορεί να ικανοποιήσει τους λάτρεις του βουνού αλλά και της θάλασσας, καθώς βρίσκεται μόνο 4 χιλιόμετρα από τις παραλίες που διοικητικά ανήκουν στον Άγιο Νικόλαο. Μια αξέχαστη περιπατητική διαδρομή που θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά της βόρειας Σιθωνίας είναι το φράγμα του ποταμού Χαβρία. Αφετηρία της διαδρομής αυτής είναι η Αγία Κυριακή και τέλος της η θέση Δέση.
Η πρώτη παραλία του Μεταγγιτσίου είναι ο Ελαιώνας.. Λίγο μετά συναντάμε τον Κοκαλά, μια παραλία που χαρακτηριστικό της είναι τα απόκρημνα βράχια που να προκαλούν δέος στους επισκέπτες.
Όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε ένα παραδοσιακό πανηγύρι καλό είναι να επισκεφθούν το χωριό στις 20 Ιουλίου οπότε και πραγματοποιείται το τριήμερο πανηγύρι του προφήτη Ηλία. Οι κάτοικοι του Μεταγγιτσίου είναι ιδιαίτερα ευσεβείς πράγμα που αποδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό εκκλησιών όπως ο Αγ. Αθανάσιος, ο Αγ. Χριστόφορος αλλά και της όσιας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

{gmapfp id="76" lmap="700" hmap="400" }


Εκτύπωση  

Breadcrumbs

© 2019 Sithonia Hotels and Rooms| Design by Web4All