Φτάνοντας στην Βουρβουρού

Ταξιδεύοντας στη Σιθωνία - Βουρβουρού

 

Sunrise in Vourvourou Sithonia Halkidiki
Sunrise in Vourvourou Sithonia

Άν μια τοποθεσία μπορούσε να προσφέρει θάλασσα με τα χαρακτηριστικά λίμνης, βουνό καλυμμένο με πυκνό πράσσινο δάσος και εννέα νησάκια ορατά από την ακτή , αυτή σίγουρα θα ήταν η πιο όμορφη από όλες και θα ήταν η "Βουρβουρού".

Βρίσκεται μόλις δέκα χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο, στην χερσόνησο της Σιθωνίας και από την πρώτη ματιά, πλουτίζει την όραση με ποικίλες εικόνες και ηρεμεί τον επισκέπτη με την φυσική της γαλήνη.

Τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής, αναπτυγμένα κατά μήκος της ακτής, δίπλα στο κύμα, θα σας προσφέρουν μια άνετη και ήρεμη διαμονή.

Εκτός από τα γαλανά νερά, το φρέσκο ψάρι και το σπιτικό φαγητό στις γύρω ταβέρνες, μια δυνατότητα που προσφέρεται στον επισκέπτη είναι η βαρκάδα ως στο Διάπορο ή τα καταπληκτικής ομορφιάς νησάκια, που βρίσκονται απέναντι ακριβώς από τον οικισμό, όπου θα δείτε τα πιο καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά της μεσογείου και παράλληλα θα ανακαλύψετε τις πιο απόκρυφες ακρογιαλιές της Χαλκιδικής.

Με κάποιο φουσκωτό ή με μια μικρή βάρκα θα περάσετε στιγμές που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Βαδίζοντας παράλληλα με την θάλασσα θα φτάσετε στην μυτερή χερσόνησο "Ξιφάρα" και στην συνέχεια θα βρεθείτε στον απόμερο και ίσως ομορφότερο κολπίσκο της Χαλκιδικής , το "Καρύδι".

Όσοι πάλι τρέφετε μια αγάπη για το βουνό μπορείτε να ακολουθήσετε τα ορεινά μονοπάτια του Ίταμου για να απολαύσετε από τις κορυφές του το μαγευτικό κόλπο της Βουρβουρούς και ίσως αν σταθείτε τυχεροί να αντικρίσετε και κανένα ξένοιαστο ζαρκάδι, ή να διακρίνεται τις ηλιόλουστες κερομοσκεπές του Αγίου Νικολάου , αρκετά νησιά του Αιγαίου και η ματιά σας να φτάσει εώς την Σκύρο στα νοτιοανατολικά.

Επίσης αξίζει να επισκευτείτε τον οικισμό του διδακτικού προσωπικού του Α.Π.Θ o οποίος αποτελεί υπόδειγμα προτυπου οικισμού με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

 

 

 


Εκτύπωση  

Breadcrumbs

© 2019 Sithonia Hotels and Rooms| Design by Web4All